Zo 3 maart 2013: De jeugd gaat grutto’s leren onderscheiden

Hallo allemaal!

Het is weer tijd voor een excursie met de jeugdclub!

De winter is nog niet voorbij, maar toch komen allerlei lentevogels alweer onze kant opgevlogen om hun broedgebieden op te zoeken. Zo zijn er grote groepen grutto’s in ons land aangekomen. Jip Binsbergen en Annelies de Kleyn nemen ons weer mee naar Waterland. Jip schreef mij vorige week:

Verwacht: Geen sneeuwbui zoals nu, verder:

Hongerige grutto’s, de jonge experts mogen IJslanders van Nederlandse proberen te onderscheiden,
tureluurs, kluten, kieviten, kortom weidevogels van dichtbij,
bergeend, slobeend, mogelijk visdief,
en ganzen, vele ganzen.

Als de zon schijnt is het best leuk hoor.
Alleen bij vrieskoude wordt er wederom sjokalade melk geserveerd.

En nu hopen wij maar dat de zon schijnt op zondag 3 maart 2013, want dan gaan we op pad. Net als vorige keer verzamelen we om 14 uur op de parkeerplaats bij het roestige ijzeren kijkscherm op de hoek van de Durgerdammerdijk en de Durgerdammergouw, aan het einde van het plaatsje Durgerdam. Het zal ongeveer om 16 uur afgelopen zijn. Denk weer aan warme kleren, doe een muts op en handschoenen aan, vergeet niet het nieuwe mobiele telefoonnummer van je moeder of vader aan ons door te geven, en vergeet zeker je kijker niet als je die hebt! De lijstjesmakers moeten hun notitieboekje meenemen.

Komen jullie allemaal genieten van de vogels? Neem je vriendjes, vriendinnetjes, nichtjes en neefjes mee! Misschien is over anderhalve week de bijzondere Roodhalsgans een kilometer naar het zuiden opgeschoven, zodat Annelies hem in haar mooie nieuwe telescoop kan laten zien aan jullie! Je opgeven doe je dit keer bij Annelies .

Namens Annelies en Jip,

hartelijke groeten,

Roely

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies | archief. Bookmark de permalink.