Zo 29 okt 2017, 11 – 13 uur: Pier van IJmuiden | jeugdexcursie

Zuidpier hoge golven IMG_1408De Zuidpier van IJmuiden steekt een paar kilometer de Noordzee in, daar kun je vogels zien die je in de rest van Nederland nooit ziet. Zoals Paarse Strandlopers, en Oeverpiepers op de pier zelf. Steenlopers zijn ontzettend grappig. En op zee kun je allerlei soorten meeuwen zien, maar ook zee-eenden, of misschien wel een Roodkeelduiker of een Kleine Jager. Op het strand kan een Rosse Grutto staan en rennen Drieteenstrandlopers keihard achter de golven aan, wat een pret!

Zeker in het najaar is het heel spannend aan de kust. Want dan is de vogeltrek in volle gang, en kan er van alles opduiken. Zoals een Zwarte Roodstaart of een Goudhaantje, tussen de stenen uitrustend van hun lange, lange reis uit het noorden. Of een uitgeputte Zeekoet die vlak langs de pier zwemt… alles kan in trektijd! En als je niet weet wat je ziet, vraag je het aan Martijn Voorvelt, die is vandaag onze gids.

Je kunt een verrekijker lenen en je krijgt een vogelkaart om op aan te kruisen welke vogels je gezien en gehoord hebt.

Ben je 7 jaar of ouder en wil je mee? Kijk dan hier hoe je je kunt aanmelden en welke gegevens ik daarbij graag van je krijg. En lees ook even goed door hoe je goed voorbereid op pad gaat! Hou er rekening mee dat het aan de kust erg koud kan zijn, zeker als je lang stil staat om vogels te kijken. Dus kleed je warm aan en zet een muts op.

Na aanmelding hoor je waar we verzamelen. De excursie duurt in principe van 11 uur ‘s ochtends tot 1 uur ‘s middags, maar hij kan wat uitlopen als er veel te zien is!
De excursie is zoals altijd gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Hopelijk tot dan!
Groetjes, Annelies

Kuifaalscholver met prooi IMG_8744

Kuifaalscholver met gevangen vis

Noordpier hoge golven IMG_1387

Blik op de Noordpier

Paarse strandloper IMG_1423

Paarse strandloper

Steenloper IMG_1372

Steenloper

Drieteenstrandloper IMG_8788

een hardlopende Drieteenstrandloper

excursie pier IMG_8852

de jeugdexcursie van vorig jaar

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.