Zo 28 augustus 2016: IJdoorn | jeugdexcursie

Oeverloper IMG_5063

Oeverloper

Zondag 28 augustus 2016  15:00 – 16:30 uur
Trekvogels kijken in Polder IJdoorn

Na het broedseizoen gaan veel vogels op reis. Vogels die ’s winters ergens anders verblijven dan ’s zomers noemen we trekvogels. Veel vogels hebben in noordelijke landen gebroed. In de winter kunnen ze daar niet genoeg eten vinden. Daarom gaan ze naar het warmere zuiden. Voor die lange reis moeten ze goed aansterken. Daarom maken ze onderweg een stop om lekker veel te eten. Dat doen veel vogels graag in het plas-drasgebied van de polder IJdoorn, in Waterland, net ten noorden van Durgerdam. Er zitten ook vogels die in Nederland gebroed hebben.

Vooral allerlei steltlopers, vogels met lange poten, zoals watersnippen, kluten, kemphanen, bosruiters en groenpootruiters vinden in deze ondiepe plas volop te eten. Maar ook verschillende soorten eenden en meeuwen en sterns kunnen we er zien. En wie weet ook lepelaars. Het is een mooie kans om ook “moeilijke steltlopers” te oefenen …

We gaan samen met Frank van Groen en blijven dit keer op één plek. Er is daar genoeg te zien! Misschien vliegt er ook wel een roofvogel over en heel soms verschijnt er een vos aan de overkant van de plas … We laten ons verrassen.

Je kan een verrekijker lenen en om de beurt mag je door de telescopen kijken. Op een vogelkaart kun je aantekenen welke vogels je gezien hebt.

Ben je 7 jaar of ouder en wil je mee? Kijk dan hier hoe je je kunt aanmelden en welke gegevens ik daarbij graag van je wil krijgen, en waar je aan moet denken om goed voorbereid op stap te gaan.

Zoals altijd is de excursie gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

De excursie kan uitlopen, maar je mag natuurlijk eerder weg gaan.

Bij aanmelding hoor je waar we verzamelen.

Hopelijk tot zondag!

Groetjes, ook van Frank,

Annelies

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.