Zo 26 april 2015 Frankendael | jeugdexcursie

Hallo allemaal!Fitis IMG_0687

Wie heeft er zin om a.s. zondag 26 april – alleen of met een ouder – in het park Frankendael te kijken en luisteren naar vogels? De excursie wordt gegeven door Annelies de Kleyn en is georganiseerd in samenwerking met het IVN. We beginnen om 10 uur en zullen er een uur à anderhalf uur te blijven.

Het blad zit nog niet helemaal aan de bomen, dus de vogels zijn nog redelijk goed te zien. Heb je een verrekijker? Neem die dan mee. Wil je een verrekijker van ons lenen, geef dat dan duidelijk aan in je aanmeldingsmail.

In het park zitten de gebruikelijke parkvogels zoals koolmezen, pimpelmezen, vinken, groenlingen, merels, zanglijsters, zwartkopjes, roodborsten, winterkoninkjes, heggenmussen, boomklevers, boomkruipers, houtduiven, kauwtjes, gaaien, eksters en zwarte kraaien en verschillende watervogels. Ook zijn er holenduiven, er is een kolonie blauwe reigers en er broeden ooievaars. En …. als we héél veel geluk hebben kunnen we misschien een ijsvogeltje zien.

Jullie krijgen weer een vogelkaart waarop je kan aanvinken welke vogels je gezien en welke je gehoord hebt. Want natuurlijk gaan we ook weer aandacht besteden aan de zang en de andere geluiden van de vogels!

Je kan je aanmelden door me een mailtje te sturen met je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer. En een telefoonnummer waarop we in geval van nood je ouders kunnen bereiken. Ik laat je dan weten waar we precies verzamelen. Vertel er bij of je een ouder wilt meenemen en of je een verrekijker wilt lenen.

Als je graag mee zou willen, maar je kunt niet, dan kan je me laten weten wat een betere tijd voor je zou zijn. Dan kunnen we daar in het vervolg misschien rekening mee houden.

Ik zou het leuk vinden jullie zondag weer te zien!

Hopelijk tot dan!

Groetjes,

Annelies

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.