Za 17 juni 2017: Leersumseveld | auto-excursie

Deze excursie is vol.

Op zaterdag 17 juni 2017 is er een vwga-auto-excursie naar het Leersumseveld. Deze middag- en avondexcursie wordt begeleid door Marion de Groot, Hannie Nederlof en André van Kleunen.

Goede kans op Roodborsttapuit

Goede kans op Roodborsttapuit

Let op: de datum van deze excursie is gewijzigd!!

 We gaan op zoek naar de Nachtzwaluw. We zoeken die op in het Leersumseveld op de Utrechtse Heuvelrug.

In de middag vogelen we op het voor publiek opengestelde gedeelte van het Leersumseveld. Het is een afwisselend gebied met hei, bos en vennen, we kunnen van alles tegenkomen, met een beetje geluk zelfs de Zwarte Specht die er broedt.

Voor de Nachtzwaluwen gaan we ‘s avonds het – niet vrij toegankelijke – broedgebied in. Dit doen we onder deskundige begeleiding.

Nachtzwaluwen worden actief bij de schemering. Dan laten ze hun kenmerkend geluid horen en zijn ze wellicht ook te zien.

Programma:
Vertrek om 14.00 uur ’s middags vanaf verzamelplaats IJsbaanpad, hoek Amstelveenseweg. Het is ongeveer drie kwartier rijden naar Leersum.

Vanaf de boswachterij een paar uur wandelen in het natuurgebied, hei, bos en vennetjes. Rond 19.00 uur gaan we naar een pannenkoekenhuis in Leersum op loopafstand van de Nachtzwaluwen. Eten en rond om 21.00 uur met onze begeleider op pad.  Reken er niet op dat je voor 24.00 uur weer thuis bent. Kom daarom zoveel mogelijk op de fiets. Als dat niet kan brengen we je thuis als het openbaar vervoer niet meer werkt.

Max 5 auto’s met max 20 mensen; aanmelden bij Mieke Kranstauber, miekekranstauber@hetnet.nl

Dit bericht is geplaatst in excursies | archief. Bookmark de permalink.