Za.mid. 11 april 2015: Landje van Geijsel | jeugdexcursie

Grutto IMG_8809

Grutto

Zaterdagmiddag 11 april gaan we kijken hoe het er op het landje van Geijsel voorstaat. Dit is een weiland dat door de eigenaar, boer Geijsel, elk voorjaar een poos onder water wordt gezet om vogels die terugkomen uit Afrika een veilige en voedselrijke plek te geven, waar ze kunnen aansterken voordat ze gaan broeden. Het ligt aan Holendrechterweg, bij de Amstel, een eindje ten zuiden van Ouderkerk aan de Amstel.

Het is er in deze tijd van het jaar een echt vogelparadijs. We kunnen er grutto’s en tureluurs verwachten, kemphanen, scholeksters, wulpen, watersnippen, en misschien andere steltlopers, en veel soorten eenden, waaronder slobeenden, smienten, wintertalingen en misschien wel pijlstaarten. En nog veel meer soorten vogels.
Het wordt dit keer dus geen wandelexcursie maar we blijven op één plek.
De excursie wordt gegeven door Evert Pellenkoft en Annelies de Kleyn van de Vogelwerkgroep, in samenwerking met het IVN.

Neem je verrekijker mee als je die hebt. Wil je er één van ons lenen? Geef dat dan van te voren door, met je naam, adres en telefoonnummer. We hebben een beperkt aantal kijkers te leen. Ook nemen we twee telescopen mee, waardoor jullie om beurten kunnen kijken, zodat je de vogels heel mooi – nog veel beter dan door een verrekijker – kunt zien.

De excursie is op zaterdagmiddag 11 april. Hoe laat we beginnen, willen we dit keer van jullie laten afhangen, want we weten dat veel kinderen op zaterdag sporten. In principe willen we om 13:00 op het landje van Geijsel afspreken en zullen we ongeveer een uur of anderhalf uur blijven. Maar als er kinderen zijn voor wie 13:00 te vroeg is: laat het me weten. We kunnen ook best later afspreken! Bijvoorbeeld om 14:00 uur of om 15:00 uur. Laat het wel gauw weten want ik wil snel de knoop doorhakken.

Neem iets te eten en te drinken mee. En pen en papier om op te schrijven wat je allemaal ziet! En een vogelboek als je dat hebt.

Je kan je opgeven door mij een mailtje te sturen. Geef je naam, leeftijd en telefoonnummer op (als ik dat nog niet heb). En een telefoonnummer waarop we je ouders in geval van nood tijdens de excursie kunnen bereiken.
We bespreken dan verder per mail hoe we er naartoe gaan.
Ik hoop jullie te zien!

Groetjes, ook van Evert,

Annelies

Wulp IMG_8701

Wulp

Buizerd IMG_6830

Buizerd bij het landje van Geijsel

Grutto IMG_6852

Grutto bij het landje van Geijsel

 

Dit bericht is geplaatst in diversen, jeugdexcursies. Bookmark de permalink.