Za 6 april 2013: Jeugdexcursie in het Flevopark!

Hallo allemaal!

Er staat weer een nieuwe excursie op stapel en wel op zaterdag 6 april 2013. Dit keer gaan we in het Flevopark in Amsterdam-Oost rondkijken om te zien welke bos- en parkvogels alweer gearriveerd zijn uit het verre zuiden. De blaadjes zitten dan nog niet echt aan de bomen, zodat we de Zwartkop niet alleen zijn jubelende zang kunnen horen vertolken, maar hem ook in de kijker kunnen krijgen, en misschien zelfs in de telescoop. In deze tijd kunnen we de vogels wat beter zien, ze zijn minder schuw omdat ze hun territorium moeten afbakenen en een wijfje willen lokken met hun gezang. Ze durven kortom meer.

Onze begeleiders zijn dit keer Annelies de Kleyn en Evert Pellenkoft. Evert kan heel veel vertellen, en wat meer is, hij kan ook goed vogels tekenen. Dat gaat hij jullie leren. Als je een vogel tekent onthoud je beter hoe hij eruit ziet. Dus naast je kijker en veldgids  (als je die hebt) moet je deze keer ook een potlood en een schriftje of opschrijfboekje meenemen.

Omdat we vroeg starten moet je, ook als de zon schijnt, toch lekker warme kleren en schoenen aan, muts op en handschoenen mee. Wat eten en drinken is altijd fijn om bij je te hebben.

We verzamelen op zaterdag 6 april om 8 uur ’s ochtends, ter hoogte van het theehuis met speeltuintje en stenen poort (ingang Javaplantsoen) en zijn daar om 11 uur weer terug.

Het opgeven voor deze jeugdexcursie kan deze keer weer bij Roely. Kom allemaal en neem vriendjes, vriendinnetjes, nichtjes en neefjes die ook willen leren vogels-kijken mee!

Tot gauw!

Met de hartelijke groeten, ook namens Annelies en Evert,

Roely Bos

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies | archief. Bookmark de permalink.