Za 29 april 2023, 6 uur: Texel | auto-wandelexcursie

Bonte Tapuit – foto Guido Klerk

Wanneer de voorjaarstrek het hoogtepunt bereikt gaan we naar een van de leukste en meest beroemde plekken om een dagje vogels te kijken in Nederland: Texel. Het eiland is een magneet voor de vele miljoenen migrerende vogels en aan broed- en standvogels is hier natuurlijk ook geen gebrek. Los van de fraaie natuur op het eiland is de afwisseling van biotopen voor vogelaars heel interessant, dat betekent een grote verscheidenheid van soorten op zo’n dag. Zo kunnen we hier rekenen op watervogels, zeevogels, roofvogels, veel steltlopers, meeuwen en diverse soorten sterns, zangvogels en meer. Texel kent een aantal leuke specialiteiten en is ook een goede plek voor wat schaarsere trekvogels en dwaalgasten. Op een eerdere voorjaarsexcursie telden we maar liefst 109 soorten op een dag. Zo zagen we de laatste keer op het eiland onder meer een hop, meerdere vale gierzwaluwen en een bonte tapuit. We gaan met gids Robert van der Meer een aantal biotopen verkennen, wat specifieke soorten opzoeken (hopelijk zitten de morinelplevieren dit keer wat dichterbij, ze zijn zo mooi) en wanneer er iets bijzonders gemeld wordt dan kunnen we daar zeker ook een kijkje gaan nemen.

We verzamelen op het IJsbaanpad (hoek Amstelveenseweg) en rijden daar om 6 uur weg. Aanmelden kan bij Guido op g.klerk@xs4all.nl
Gelieve bij aanmelding aan te geven of je een auto hebt en kunt rijden. We keren zo rond het begin van de avond huiswaarts.

Dit bericht is geplaatst in excursies. Bookmark de permalink.