Za 19 okt 2019: Vogelringstation Van Lennep | excursie auto en wandelen

Deze excursie is vol!

We gaan op 19 oktober onder leiding van ringer Mark Broeckaert een kijkje nemen achter de schermen van Vogelringstation Van Lennep, een van de oudst nog werkzame ringstations in Nederland. Dit is een buitenkansje om de vogels eens van zeer dichtbij te mogen bewonderen en om kenmerken te aanschouwen die je in het veld nooit zult opmerken.

We zullen zien hoe dat ringen nu eigenlijk in zijn werk gaat en wat daar bij komt kijken. We krijgen de gelegenheid om de vogels tot in detail te bestuderen en wat op te steken over bijvoorbeeld rui-strategie of leeftijds- en geslachtsbepaling. Het beroemde ringstation ligt op een ideale plek in een vallei in de Kennemerduinen bij Parnassia, en het is een stukje struinen door normaal gesproken niet toegankelijk gebied om er te komen. We zullen waarschijnlijk vooral veel (gewone) zangvogels te zien krijgen, wie weet ook nog wel een wat meer bijzondere vangst. Hoewel de excursie tijdens het hoogtepunt van de trek valt, zijn we voor een goede vangst toch aangewezen op de weersomstandigheden, en de duur en doorgang van deze excursie is daar ook van afhankelijk. Er wordt een bijdrage gevraagd van 10 euro per persoon ten behoeve van het station en er is een beperkt aantal deelnemers toegestaan.

Vertrek om 7:15 vanaf IJsbaanpad hoek Amstelveenseweg, aanmelden bij g.klerk@xs4all.nl, bij de aanmelding graag even vermelden of je een auto hebt en kunt rijden, of niet.

Dit bericht is geplaatst in excursies. Bookmark de permalink.