Za 16 juni 2018, 7 uur: Groningen | auto-excursie

Grauwe Kiekendief 2016

Het Zuidlaardermeer is sinds enkele jaren een topvogellocatie. Vorig jaar broedden er meer dan twintig paar Witwangsterns, de Zeearend en veel Geoorde Futen, prachtig van dichtbij te bewonderen. Vorig jaar liepen we ook tegen een baltsende Watersnip op (het hemelgeitje). Verder volop moerasvogels als Zwarte Stern, Blauwborst etc.

Woensdag 2 mei j.l. is er trouwens een wolf gezien!

De komst van soorten als Witwangstern, Zeearend en Otter tonen het succes aan van de ontwikkeling van grote natte natuurgebieden rond de stad Groningen. Sleutelfactor is het waterbeheer. Sinds de natuurgebieden zijn losgekoppeld van landbouwgebieden is er weer een natuurlijke peildynamiek. De veerkracht van de natuur doet de rest.

In de middag gaan we in Oost-Groningen op zoek naar de Grauwe Kiekendief. Het weidse landschap en de majestueuze kiekendieven vormen een uniek schouwspel.

Edial Dekker en Rob Baars zijn onze begeleiders.

Verzamelen om 7 uur bij verzamelplaats IJsbaanpad, naast de Amstelveenseweg. We verwachten om 19 uur weer terug te zijn. Aanmelden bij Alfred de Weerd: weerda@gmail.com. Graag vermelden of je een auto hebt en hoeveel mensen je mee kunt nemen. De autokosten worden verdeeld.

 

Dit bericht is geplaatst in excursies. Bookmark de permalink.