Wo 28 okt 2020: Schinkelbos | wandelexcursie

We organiseren in deze coronatijd excursies op loop- en fietsafstand en bezoeken leuke vogelgebieden in en rond Amsterdam. Vooral leuk voor beginners en de nieuwe leden van de Vogelwerkgroep Amsterdam.

Oktober, dus tijd voor roodborsten, koperwieken en kramsvogels.
Op woensdag 28 oktober gaan we naar het Schinkelbos.

In 1999 werd dit stukje polder toegevoegd aan het Amsterdamse Bos. Het Schinkelbos is vooral belangrijk als ecologische verbindingsroute. Om een zo rijk mogelijke verbinding te creëren is het Schinkelbos een mozaïek van nat en droog, bos, grasland, riet en open water. Het is een afwisselend geheel waarin van beheer nauwelijks sprake is. Alleen wat maaiwerk, dat uitgevoerd wordt door een kudde Schotse hooglanders. Tot nu toe is die ontwikkeling heel boeiend geweest. Er hebben zich bijvoorbeeld al grutto’s, dodaarzen en rugstreeppadden gevestigd. Het plantenbestand wisselt nog ieder jaar.

We houden ons uiteraard aan de coronaregels. We gaan in groepjes van 4 en we houden afstand. Als je ziekteverschijnselen hebt: niet meegaan.

Opgeven bij: miekekranstauber@hetnet.nl

Woensdag 28 oktober van 10:00 – 12:00 uur.
We verzamelen op de parkeerplaats van het Schinkelbos aan de Meester Jac. Takkade / Nieuwe Meerlaan, zie link naar kaartje hieronder.

https://goo.gl/maps/fPtCe8z2hZkhXohb9

Schinkelbos in de zon, 16 okt 2020. Foto Janneke Vorst

Dit bericht is geplaatst in excursies. Bookmark de permalink.