Wo 12 okt 2022: Dubbellezing – Remco Daalder & Debby Doodeman 

Soortenjagers en Vogelaars, een dubbellezing door Remco Daalder en Debby Doodeman over de vele verschillende manieren van vogels kijken.

De Soortenjager, door Remco Daalder

Hoe is het om een echt fanatieke vogelaar te zijn, wiens levensgeluk afhangt van het aantal soorten dat hij heeft gezien? Bioloog Remco Daalder heeft best veel vogels gezien, maar hij is geen fanaat en behoort niet tot de Nederlandse top. Daalder besluit zichzelf een doel te stellen: hij wordt soortenjager. In zijn nieuwe boek laat hij zien dat soortenjagen van alle tijden is en hoe verslavend het is om lijstjes bij te houden. En uiteindelijk blijkt het echte geluk toch dichter bij de deur te liggen. Wel zo prettig, want Remco heeft het niet zo op vliegen.

Vogelaars (nooit) uitgevogeld, door Debby Doodeman

Zijn alle vogelaars mannen met baarden? Debby Doodeman had de indruk dat dat tegenwoordig anders ligt en onderzocht hoe de vogelaar van nu invulling geeft aan zijn (of haar!) hobby. Ze ontdekte dat er vele soorten vogelaars zijn: de Tuinvogelaar, de Vogelteller, de Fotograferende Vogelaar, de Ornitholoog, de Twitcher, de Kunstenaar en alles er tussenin. De resultaten van haar onderzoek beschreef ze in haar onderhoudende boek  ‘Vogelaars (nooit) uitgevogeld’  dat in 2022 verscheen bij KNNV Uitgeverij. Tijdens deze lezing vertelt ze erover.

De lezing start om 20 uur (zaal open 19:30 u) in Buurtsalon Jeltje, Eerste Helmersstraat 106-N. Tramlijn 1 en 17, halte J.P. Heijestraat.

Dit bericht is geplaatst in lezingen. Bookmark de permalink.