Wo 10 april 2019: Sijsjes en drijfsijsjes | lezing door Remco Daalder

Remco Daalder is sinds 1974 lid van de Vogelwerkgroep. Hij werkte zes jaar als beheerder in het Amsterdamse Bos en de laatste 20 jaar bij de gemeente Amsterdam, eerst als stadsecoloog, later vooral in de ruimtelijke ordening en de planning van toekomstige ontwikkelingen in de stad. Hij schreef monografieën over de gierzwaluw (2014) en de meerkoet (2017).

In 1995 kwam de Amsterdamse vogelatlas “Sijsjes en Drijfsijsjes” uit, waar veel leden van de VWG aan meewerkten. Sinds die tijd is er veel veranderd in de stad. IJburg kwam erbij, het Zeeburgereiland werd bebouwd, het Havengebied werd steeds intensiever gebruikt, groen verscheen en groen verdween. En er staat nog veel meer te gebeuren. Amsterdam staat voor de grootste groeispurt in zijn bestaan. Remco gaat in op de invloed die dit zal hebben op de natuur en de biodiversiteit. Hoe kan de vogelwerkgroep meepraten over de toekomst van de stad?

Na de pauze komt een ander onderwerp aan bod: de meerkoet.
De meerkoet heeft een enorm verspreidingsgebied en waar hij voorkomt is hij heel algemeen. Wat is het geheim van deze zo succesvolle soort? Om hier achter te komen bekijken we de gewoonten en de afkomst van de pontkoeten, de koeten in de Gouwzee en een kleine populatie koeten in Amsterdam-Noord.

De lezing is in de grote zaal van Eerste Helmersstraat 106M en begint om 20:00 uur. De zaal is open om 19:30 uur.

Dit bericht is geplaatst in lezingen. Bookmark de permalink.