Wie komt de Commissie Bescherming versterken?

In de stad wordt veel gebouwd en ontwikkeld, soms komen vogels daardoor in het nauw. De Commissie Bescherming reageert op meldingen die bij de Vogelwerkgroep binnenkomen. Van vogelnesten die verstoord worden bij een verbouwing tot een melding over doorzichtige (en voor vogels levensgevaarlijke) bovenkant van geluidsschermen langs de weg. Soms vraagt een situatie direct om actie (foto’s maken), soms moeten er zaken uitgezocht worden. Dat maakt het werk voor de commissie nooit saai.

Nu een aantal leden ermee stopt, zijn we op zoek naar nieuwe mensen. Het kost je niet veel tijd (een paar meldingen per maand) en veel mailverkeer verstuur je in je eigen tijd vanuit huis. Het werk kan enorm lonend zijn. Dankzij de Commissie Bescherming is nu landelijk geregeld dat geluidsschermen aan de bovenzijde niet meer doorzichtig zijn.

Lijkt het je wat om af en toe je tanden te zetten in een juridisch vraagstuk waarmee je de vogels helpt, schroom dan niet te reageren! Wees niet bang dat je er alleen voor staat, de commissie overlegt onderling via de mail.

Wil jij je inzetten voor de Amsterdamse vogels? Of ken je iemand die dit leuk zou vinden? We horen het graag!
Bekijk hier de pagina bescherming en neem voor meer informatie contact op met Teun van Dijk, algemeen bestuurslid van de Vogelwerkgroep Amsterdam via tr.vandijk@planet.nl

Dit bericht is geplaatst in bescherming, oproepen. Bookmark de permalink.