Uitgesteld (Vr 20 februari 2015): Bosuilen! | Avond-jeugdexcursie

Bosuil kl 2014_03_29_21458

Bosuil

De uilenexcursie is uitgesteld!
Er wordt te veel regen verwacht. Normaal gaan onze excursies gewoon door als het regent, maar in dit geval niet. De uilen geven dan namelijk geen antwoord.
We zullen snel aankondigen welke datum het nu wordt.

Tot dan!
groetjes,
Floor en Annelies

Voor onze eerste excursie in het nieuwe jaar hebben we een bijzonder plan en we hopen dat er veel kinderen kunnen komen!

Het wordt een avondexcursie in het Amsterdamse Bos met ‘uilenman’ Arend de Jong. Arend inventariseert al jaren de bosuilen in het duingebied bij Castricum en hij kan als geen ander bosuilen nadoen. Als hij hun geluid nadoet geven ze antwoord, want ze denken dan dat er een andere bosuil zit. Vaak komen ze zelfs naar hem toe gevlogen om te kijken wie deze indringer is en om hem weg te jagen uit hun leefgebied, hun territorium. Op deze manier kan Arend vaststellen hoeveel bosuilen er in een bepaald bos- of duingebied een territorium hebben en dus broeden of binnenkort gaan broeden.

Hij vindt het leuk om ons in het Amsterdamse Bos over bosuilen te vertellen en ze samen met ons op te zoeken en contact met ze te maken.

Omdat uilen ’s nachts actief zijn, gaan we dat doen als het donker is. We beginnen om 19:00 uur aan de kop van de Bosbaan en de excursie zal ongeveer anderhalf uur duren. We gaan te voet het bos in en houden ons zo stil mogelijk om de dieren niet te verstoren. Trek onopvallende, warme kleding aan. Een zaklamp mag mee, maar mag alleen aan met toestemming van Arend.

Als uitzondering mag bij deze excursie ook één volwassene per kind mee, mits hij zich op de achtergrond houdt en Arend en de kinderen het woord laat voeren, want het blijft een kinder/jeugdexcursie.

Je kan je opgeven door een mailtje te sturen aan anneliesdekleyn@hetnet.nl .

Hartelijke groeten en hopelijk tot vrijdag 20 februari!

Floor en Annelies

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies | archief. Bookmark de permalink.