Vr 18 nov 2016: Arend roept Bosuilen | jeugdexcursie

jonge bosuil

jonge Bosuil

Vrijdagavond 18 november 2016   19:00 – 20:30 uur

Een spannende boswandeling in het donker voor kinderen vanaf 7 jaar en ouders.

Heb je in een enge film wel eens een Bosuil horen roepen? En wil je die wel eens in het echt horen? Ga dan met ons mee het bos in!

We gaan op stap met uilenman Arend de Jong. Hij kan het geluid van Bosuilen nadoen. De uilenmannetjes denken dan dat er een vreemde Bosuil in het bos zit. Ze geven dan antwoord, waarmee ze willen zeggen: hier woont al iemand! Weg jij!! Want elk bosuilenmannetje heeft zijn eigen terrein. Daar mogen geen andere bosuilenmannetjes komen. Want alle muizen in dat gebied zijn voor hem zelf en zijn gezin. Geven de uilen vanavond ook antwoord?

Het nadoen van de roep van de bosuilman (het vrouwtje roept anders) is de manier waarop Arend onderzoekt hoeveel uilen er in een bepaald gebied wonen. Als een uil hem antwoord geeft, weet hij dat daar een mannetje woont, waarschijnlijk met een gezin.

Omdat Bosuilen ’s nachts actief zijn, is deze excursie in het donker. En dan bedoel ik echt donker. Dus we spreken af: geen zaklampen aan! Als we ons rustig gedragen is er kans dat een Bosuil zo dichtbij komt dat we hem ook even kunnen zien.

Ben je 7 jaar of ouder en wil je mee? Kijk dan hier hoe je je kunt aanmelden en welke gegevens ik daarbij graag van je krijg. En lees ook even door hoe je goed voorbereid op pad gaat! Zorg dat je het niet koud krijgt, want dan is het plezier er gauw af!

Omdat we in het donker gaan, kun je  dit keer geen verrekijker lenen, maar als je er een hebt, neem hem dan voor de zekerheid mee.

De excursie is zoals altijd gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.
Als je het te lang vindt duren, kan je ook eerder weg gaan.

Na aanmelding hoor je waar we verzamelen.

Tot dan!

Hartelijke groeten, ook van Arend,

Annelies

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies. Bookmark de permalink.