Persbericht 25 nov 2022: Nieuwe website -Vogelskijken.nl

Vogelskijken.nl – daar kijk je van op

Onlangs is www.vogelskijken.nl live gegaan; een kennis- en inspiratieplatform voor iedereen die graag naar vogels kijkt.

Elke dag lees je een nieuw artikel over vogels en vogels kijken. Verspreid over meer dan 15 rubrieken vind je artikelen over vogelherkenning, vogelgebieden, interviews, nieuws, vogelzang, vogelgebieden, gear, challenges, zeldzame vogels, recensies, vogelonderzoek, excursies en vogelfotografie.

Elke vrijdag publiceren we de ‘wekelijkse vogelradar’ met alle informatie die je nodig hebt om jouw weekend tot een geslaagd vogelweekend te maken. Zo zetten we actuele zeldzaamheden, unieke kansen en een voorspelling op het gebied van te verwachten vogels voor je op een rij.

Je kunt je abonneren op een twee-wekelijkse nieuwsbrief waarin de recente artikelen op een rij staan, zodat je helemaal niets hoeft te missen.

Meer dan 30 bevlogen vogelaars vormen het kloppende hart van Vogelskijken.nl. Zij schrijven en werken mee vanuit een persoonlijke passie voor vogels en putten uit een rijke ervaring. Het doel dat ieder van hen voor ogen heeft is zoveel mogelijk mensen enthousiast maken over vogels kijken en de meer ervaren vogelaars voorzien van kennis en inspiratie om nog meer plezier te beleven aan het buiten zijn en genieten van vogels.

De redactie bestaat uit Debby Doodeman, Dick de Vos, Bouke ten Cate, Thijs Glastra en Olaf Klaassen (eindredacteur).

Sovon en het Nederlands Soortenregister (onderdeel van Naturalis) zijn partners van vogelskijken.nl

Vogelskijken is een initiatief van PiXFACTORY. De missie van PIXFACTORY is bijdragen aan het vergroten van het draagvlak voor natuur en de ontwikkeling en bescherming hiervan. Ze doet dit door tal van online communities en uitgaven.

Drijvende kracht achter PiXFACTORY is Daan Schoonhoven: “Al meer dan 20 jaar staat mijn leven in het teken  van vogels: vogels kijken én fotograferen. Door middel van allerlei initiatieven wil ik zoveel mogelijk mensen ‘besmetten met het  vogel(kijk)virus. Met vogelskijken.nl is daar een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd.”

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in wetenswaardig. Bookmark de permalink.