Za 12 januari 2013: Met de jeugdclubleden watervogels tellen

Watervogels op de Gaasperplas

Willen jullie weten (en leren) hoe en waarom watervogels geteld worden? Ga dan op zaterdag 12 januari 2013 met ons mee rond de Gaasperplas!

In het winterseizoen doen veel vrijwilligers, waaronder Philip Plenckers, tellingen van watervogels in heel Nederland. Wij gaan met hem mee naar de Gaasperplas in Amsterdam Zuidoost, een echte overwinteringsplaats voor veel watervogels. Zo zijn er altijd Futen, Dodaarsjes, Smienten en Aalscholvers. Als het erg koud is en het vriest, dan blijft de Gaasperplas heel lang open en komen er nog meer soorten watervogels om te kunnen eten. Tijdens deze excursie leert Philip ons hoe je watervogels het beste telt. 1,2,3 kan iedereen, maar vogels tellen niet! Verder letten we natuurlijk op alles wat langs komt vliegen (en wat misschien wel zo’n lekker watervogeltje lust..!).

We verzamelen op zaterdag 12 januari 2013 bij Speelparadijs Ballorig, Valburgdreef 1001, 1108 AW in Amsterdam Z-O. Om 10 uur beginnen we onder leiding van Philip, Annelies de Kleyn en Martin Hulsing aan de telronde. Neem natuurlijk, zoals altijd, je verrekijker mee en, als je wat wilt opschrijven, je notitieboek. Voor de kinderen zonder verrekijker hebben we altijd wel verrekijkers te leen. Geef even door als je er geen een hebt. Philip neemt een telescoop mee (of twee). En, heel belangrijk in januari, kleed je heel goed aan! Dus warme jas aan, muts op en sjaal om, handschoenen aan en lekker warme schoenen of laarzen. We lopen wel, maar staan ook geregeld stil, en dan moet je natuurlijk niet staan te bibberen omdat je je muts bent vergeten. Bij het water is het extra koud in de winter. Om 12:30 uur zijn we weer terug bij Ballorig.

Als het nou erg regent of mist wordt de excursie een week later gehouden, dus op 19 januari. We zullen jullie dat van te voren laten weten.

Wil je mee? Geef je dan even op bij mij.

Tot bij de Gaasperplas!

Roely

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies | archief. Bookmark de permalink.