Meneer Walters | een boek in wording van Martin Melchers

meneer waltersToen Jacob Walters, Meneer Walters, een uitermate veelzijdige ornitholoog, autodidact, in 2009 overleed, liet hij een schat aan onderzoeksgegevens na. Zijn ‘leerling’ Martin Melchers, lang stadsecoloog van Amsterdam en bekend van boeken als ‘Sijsjes en Drijfsijsjes’ en films als ‘Haring in het IJ’ (ook een boek) en ‘Amsterdam Wildlife’, heeft in de afgelopen jaren het erfgoed van Walters doorgenomen en besloten er een boek aan te wijden. Op 7 november 2016 zal Martin voor de vogelwerkgroep een lezing over Walters houden.

De publicatie wordt in eigen beheer uitgegeven, telt 530 pagina’s in kleur, en wordt in een unieke oplage van 250 genummerde exemplaren met harde kaft uitgebracht. In onderstaande bijlages vindt u een voorproefje van het boek, en van het In Memoriam van Jacob Walters dat door Ruud Vlek in het tijdschrift Limosa is gepubliceerd.

Er is voor liefhebbers een voorintekening mogelijk! Het boek kan besteld worden door door een e-mail te sturen aan Martin Melchers , martmelchers@gmail.com, met vermelding van ‘voorintekening boek Walters’ . Het boek gaat 49,50 euro kosten (de vorige uitgever is failliet gegaan, bij de nieuwe is de prijs 10 euro hoger).
De boeken worden in volgorde van bestelling gereserveerd.

Het boek komt eind oktober 2016 uit en dan zal een boekpresentatie plaatsvinden. De besteller wordt van de precieze datum op de hoogte gesteld en kan bij die gelegenheid zijn genummerde exemplaar ophalen. Bij hoge hóge uitzondering wil Martin het boek voor 10 euro extra opsturen.

Meneer Walters voorproefje
Jacob Walters IM Limosa

Dit bericht is geplaatst in diversen, wetenswaardig. Bookmark de permalink.