Za 20 oktober 2012: Zuidpier IJmuiden | Jeugdexcursie

Ha jonge vogelaars!

Er staat een nieuwe excursie op stapel, gaan jullie mee?

Zaterdag 20 oktober stappen we in de auto en gaan we onder leiding van Mark Kuiper en Annelies de Kleyn naar IJmuiden.

Omdat het herfst is trekken veel vogels naar het zuiden, en dan vliegen ze vaak langs de kust. In Nederland komen veel vogels uit het Hoge Noorden langs en rusten dan soms uit bij de pieren van IJmuiden. We gaan kijken welke vogels we allemaal kunnen ontdekken. Dat kunnen zeevogels zijn, maar ook kan er wel eens een roodborstje op de pier zitten, of een goudhaantje! We zullen steltlopers zien (zoek maar eens op) en misschien wel een donker soort meeuwen, de jagers, die achter de witte meeuwen aanjagen om de vissen af te pakken die net gevangen zijn. En als we heeeel goed kijken zien we misschien ergens een zeehondenkop boven water komen.

Op de pier waait het bijna altijd, en in oktober mag je echt je warme en winddichte kleren en jacks wel aan, en een muts op je hoofd hebben en handschoenen aan je handen. Met laarzen aan, zorg voor warme sokken, kun je ook nog even bij de zee lopen. En aan het eind bij de vuurtoren gaan we even zitten om een broodje te eten en wat te drinken. Vergeet dat dus niet mee te nemen! En denk ook aan regenkleding, en neem natuurlijk je verrekijker mee! Maar zo slim waren jullie wel denk ik. En sommigen vergeten vast niet hun notitieboekje! Kijk voor een mooi rijtje nog even hier: https://www.vogelsamsterdam.nl/jeugd/

Als het nou zó hard waait dat de pier is afgesloten, dan gaan we tot het hek midden op de pier, en lopen we daarna door de duintjes, waar wel eens velduilen op trek langsvliegen, en langs het Kennemermeer. Als er buien vallen gaat de excursie ook door, maar als het nou de hele dag gaat regenen bellen we de dag van te voren even op dat het uitje niet doorgaat.

Als je meegaat moet je ons even een mailtje sturen (er moet natuurlijk plaats zijn in de auto’s), de link staat hieronder. We verzamelen op het Stadionplein en vertrekken daar om 9 uur. We hopen daar om 3 uur weer terug te zijn. Omdat we bij deze excursie kosten hebben voor het parkeren en de benzine vragen we van iedereen die meegaat een bijdrage van 3 euro.

Groeten van Mark, Annelies en Roely!

secretariaat@vogelwerkgroepamsterdam.nl

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies | archief. Bookmark de permalink.