Zo 16 december 2012: Jeugdexcursie naar Waterland

Ganzen en eenden in Waterland

Nu het weer kouder wordt komen uit nóg koudere landen massaal ganzen en eenden onze kant uit om te overwinteren. Hier kunnen ze tijdens de wintermaanden genoeg voedsel vinden om te overleven, en als het lente wordt vertrekken ze weer naar hun broedgebieden in het noorden.

Op zondag 16 december gaan we met Annelies de Kleyn en Jip Binsbergen op zoek naar verschillende soorten ganzen en eenden.  We komen wegens de lichtval deze keer ’s middags om 2 uur bij elkaar, bij het verroeste vogelkijkscherm vlak ten noorden van Durgerdam, tegenover de moderne windmolen op de dijk. Daar is ook een parkeerplaats. Lopend gaan we dan de dijk op, kijken naar een paar ganzensoorten die er zeker zitten, lopen dan een stukje de polder IJdoorn in, voor een blik op Wintertalingen, Kuifeenden en Smienten en misschien wel een Nonnetje en gaan dan weer de dijk op en lopen zo ver dat we goed in het Kinselmeer kunnen kijken. We zullen meeuwen zien, en hopen op een roofvogel. Om 4 uur zijn we dan wel weer terug bij het kijkscherm.

In december MOET je lekker warm gekleed zijn en een muts, sjaal en wanten op, om en aan hebben. Als er regen dreigt zorg je natuurlijk ook voor een regenjack. Een hapje mee voor onderweg is natuurlijk lekker, ook al gaan we dit keer niet zo lang. Vergeet je verrekijker niet als je die hebt, anders kun je er eentje van ons lenen. Vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, als we maar een telefoonnummer van thuis hebben. Jip zegt nog het volgende aan jullie: “Niet op Facebook zetten hoor, 1000 jonge vogelaars kunnen we niet aan!”  😉

Adres Vogelkijkscherm: hoek Durgerdammerdijk/Uitdammerdijk/Durgerdammergouw (daar is de ingang) in Durgerdam.

Graag tot gauw!

Roely

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies | archief. Bookmark de permalink.