Factsheets stadsvogels | Gert Ottens

Gert Ottens stuurde ons het volgende bericht:

Beste mensen,

Jullie kennen – als het goed is – onze zogenaamde factsheets van een aantal stadsvogelsoorten. Deze zijn ooit ontstaan als initiatief van een groep Stadsvogeladviseurs en het waren handige ‘instrumenten’ om voorlichting te geven over die soorten en de maatregelen die men kan treffen voor stadsvogels.

Het was al langer een wens van ons om die factsheets eens te herzien en ook iets meer toe te snijden op bouwers en beleidsmakers (naar voorbeeld van de factsheets – en deze – voor boerenlandvogels). Vorig jaar hebben we daartoe een fonds aangeschreven om dit (financieel) mogelijk te maken, en die aanvraag is toegekend. Toen zijn we gaan schrijven, en we mogen nu de eerste set van deze ‘stadse factsheets nieuwe stijl’ presenteren!

Ze zijn via deze link te zien: https://www.vogelbescherming.nl/bescherming/wat-wij-doen/in-de-stad/gemeenten-bedrijven-bouwers/stadsvogelfactsheets.

Later dit jaar, hopelijk nog deze zomer, volgt dan nóg een set factsheets (red: dit is inmiddels gebeurd). Die zijn meer gericht op specifieke stedelijke thema’s op het gebied van beheer. Dus dat zijn factsheets over onderwerpen als nieuwbouw & renovatie, meeuwenoverlast, natuurinclusief bouwen, natuur op bedrijventerreinen etc.

Groetjes,

Gert

Dit bericht is geplaatst in bescherming, diversen. Bookmark de permalink.