Za 4 oktober Euro Birdwatch 2014

Vogelaars bij Eurobirdwatch 2011 in Polder IJdoorn.

Vogelaars bij Eurobirdwatch 2011 in Polder IJdoorn.

Op zaterdag 4 oktober aanstaande is het weer zover, BirdLife International organiseert de Euro Birdwatch 2014. Zoals de naam al aangeeft is het een Europese aangelegenheid, waar de meeste andere Europese BirdLife-partners aan meedoen. Zoals gebruikelijk is de organisatie in ons land in handen van Vogelbescherming.

De Euro Birdwatch is in feite een megatrekvogeltelling, waarbij verspreid over het land trekvogels worden geteld op telposten die soms speciaal voor de Birdwatch worden opgericht, maar ook de telposten aangesloten bij www.trektellen.nl doen mee.
Het idee is meer mensen te interesseren in vogels kijken, tellen en beschermen. Daarom organiseert Vogelbescherming de nodige aandacht in diverse media.

Op 4 oktober wordt door de Vogelwerkgroep Amsterdam een telpost op de heuvel in het Diemerpark ingericht, ter hoogte van de Diemerparklaan. De telling start even voor zonsopgang (ongeveer 7:45). De duur van de telling is afhankelijk van de trek en het weer. Bij voldoende belangstelling zullen ook korte excursies in dit vogelrijke park worden georganiseerd.
Kom dus op vier oktober naar het Diemerpark om deel te nemen aan de Euro Birdwatch en deel te zijn van deze Europese vogeltrektelling. Opgave is mogelijk bij Frank van Groen.

De telgegevens worden telefonisch verzameld door Vogelbescherming. Landelijke verslagen van voorgaande jaren zijn te lezen op: http://www.vogelbescherming.nl/service__vragen/downloads#a7.

Dit bericht is geplaatst in diversen. Bookmark de permalink.