Eerste VWGA-jeugdexcursie van 2014

Op 30 maart verzamelden zich om 9:00 uur acht kinderen en vier begeleiders bij het IJsbaanpad om te gaan roeien in Botshol. Het beloofde een mooie, zonnige dag met weinig wind te worden, ideaal weer om te varen.

Roeien in Botshol.

Roeien in Botshol.

Via smalle kronkelige dijkjes bereikten we de botenverhuur in Waver. Beneden aan de dijk lagen al drie bootjes klaar. Eerst nog even naar de koeien kijken die nog op stal stonden. We maakten een grote ronde door het gebied, via de meertjes Kleine- en Grote Wije. We zagen onder meer een groep langstrekkende Grote Zilverreigers en hoorden Blauwborst en Havik. Grauwe Ganzen waren prominent aanwezig. Tijdens een sanitaire stop werden enkele door een Vos opgegeten ganzeneieren gevonden.

Even aan land.

Even aan land.

Na afloop van de vaartocht werd nog het befaamde Landje van Geijsel bezocht. Grote groepen eenden en steltlopers konden hier van dichtbij door de meegebrachte telescopen worden bekeken en op naam gebracht. Alles bij elkaar zagen we gezamelijk 56 soorten vogels. Om 15:00 waren we weer terug in Amsterdam.

 

Scopen bij het landje van Geijsel.

Scopen bij het landje van Geijsel.

Dit bericht is geplaatst in jeugdexcursies | verslagen. Bookmark de permalink.