Do 14 februari 2019: Langeafstands-vogelen Noordzee-Zwarte Zee | lezing door Jacques Grégoire

Zwarte Stern – Jacques Grégoire

De lezing op donderdag 14 februari 2019 gaat over een wandeltocht van de Noordzee naar de Zwarte Zee, gedaan in de voetsporen van de Britse schrijver Patrick Leigh Fermor.

Jacques Grégoire, voor de leden van de vogelwerkgroep bekend van zijn columns in De Gierzwaluw, is op de helft van zijn kunstproject, waarbij hij al lopend door Europa de invloed van de geologie op de biotoop onderzoekt en daarmee de verspreiding van vogels.
Zijn eerste indrukken, opgedaan in een tijd waarin veranderingen elkaar in hoog tempo opvolgen en de klimatologische gevolgen ervan voor de natuur een steeds grotere negatieve invloed hebben op de insecten- en vogelstand, wil hij graag delen.
De zoektocht naar het ultieme landschap om te schilderen en zijn passie om vogelsoorten te zien en te tekenen, tesamen met zijn hobby langeafstandswandelen, brengt hem vanuit Amsterdam naar de grenzen van Europa.

Deze lezing start om 20:00 uur in de grote zaal van het gebouw aan de Eerste Helmersstraat 106 M. De zaal is open vanaf 19:30. Iedereen is welkom!

Dit bericht is geplaatst in lezingen. Bookmark de permalink.