Di 12 december 2023, 20:00 uur: Australië | Lezing

Laughing Kookaburra. Foto Frank van Groen

In de zomer van 2023 ging voor Frank van Groen een lang gekoesterde wens in vervulling. Met zijn partner Inka reisde hij vijf weken door Australië, in een huurauto met tent, op zoek naar vogels en zich onderdompelend in de Australische natuur. Als geïsoleerd liggend eiland en continent staat het land borg voor vele unieke, endemische soorten. Wat te denken van tot de verbeelding sprekende vogels als Emoe, Helmkasuaris, Ekstergans en Kookaburra, de grootste ijsvogel van de wereld. En niet te vergeten het vogelbekdier, de mierenegel en de vele kangoeroes.

De reis van Frank in een notendop: 7.721 kilometer, 34 dagen en 25 overnachtingsplekken. De roadtrip voerde langs de oostkust, van Sydney naar Cairns in het noorden, langs en door de Great Dividing Range tot en met het befaamde Daintree National Park. De vochtige oostkust van Australië herbergt vele prachtige vogels.

Bij Cairns werd in het Great Barrier Reef een cay bezocht, een zandeiland bovenop het koraal. De terugweg naar Sydney ging door het droge binnenland over de Great Inland Way, door een gebied met weer heel andere soorten. Tot slot bezocht Frank het Blue Mountains NP park en Capertee valley bij Sydney. Weliswaar in de Australische winter, maar ook dan erg interessant.

Geniet van prachtige landschappen, fraaie vogelplaten en het verhaal over hoe je zo’n reis op de bonnefooi aanpakt.

Buurtsalon Jeltje,
Eerste Helmersstraat 106M
Inloop 19:30, aanvang 20:00 uur.

Vrije toegang

Dit bericht is geplaatst in diversen, lezingen. Bookmark de permalink.