Cursus Vogels kijken 2023 – VOL –

Instapcursus Vogels Kijken 2023

Komend voorjaar organiseert de Vogelwerkgroep Amsterdam als vanouds een instapcursus vogels kijken. De cursus zal bestaan uit twee theoriebijeenkomsten en zes praktijklessen in de ruime omgeving van Amsterdam.

De theorielessen worden verzorgd door Frank van Groen en Yigal Shimshon.

De nadruk bij deze cursus ligt op eenden, meeuwen, roofvogels en steltlopers, maar natuurlijk wordt aan alle soorten aandacht besteed tijdens de excursies.

De theoriebijeenkomsten zijn op dinsdag 21 februari en op donderdag 16 maart in buurtsalon Jeltje, de locatie waar ook de vwg-lezingen gegeven worden (Eerste Helmersstraat 106 M, start 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur). Vooraf wordt de digitale cursusklapper opgestuurd.

De cursus omvat zes praktijklessen die veelal een ochtend in beslag nemen. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal de groep worden opgesplitst in drie groepen, met elk een velddocent.

We starten om 8:00 uur, behalve op 30 juni, dan is de start 16:30 uur.

Excursie 1, zaterdag 25 februari eenden IJmeer, verzamelen Funenkade 5, bij de molen

Excursie 2, zaterdag 11 maart meeuwen Amsterdam, verzamelen Oosterpark, Oostvijver, to Muiderkerk

Excursie 3, zondag 19 maart roofvogels Zuid Flevoland, vertrek vanaf IJsbaanpad 2

Excursie 4, zaterdag 15 april steltlopers Landje van Geijsel, vertrek vanaf ingang Zorgvlied langs de Amstel

Excursie 5, zondag 30 april IJmuiden, steltlopers, eenden en meeuwen, vertrek vanaf IJsbaanpad 2

Excursie 6, vrijdag 30 juni, ’s avonds, Polder IJdoorn, steltlopers, verzamelen Funenkade 5, bij de molen.

De cursus kent een maximum van 50 deelnemers en is in eerste instantie bedoeld voor nieuwe leden, mensen die nog niet eerder een vwg-vogelcursus hebben gevolgd en mensen die vorig jaar de zangvogelcursus hebben gevolgd. Anderen kunnen zich opgeven en alleen meedoen bij onvoldoende belangstelling vanuit de doelgroep. Daartoe wordt voor aanvang van de cursus besloten. Wees er dus snel bij.

Aanmelden kan niet meer, de cursus is VOL

Voor deze cursus kun je je aanmelden bij Joke van der Boon (secretariaat@vogelsamsterdam.nl) en door overmaking van het cursusbedrag (€ 50) op rekeningnummer NL60INGB0005060400 ten name van Vogelwerkgroep Amsterdam te Amsterdam, onder vermelding van Vogelcursus 2023.

 

 

Dit bericht is geplaatst in cursus. Bookmark de permalink.