Bericht van de commissie windturbines

Sinds begin 2021 is de werkgroep wind binnen de VWGA actief.
Er is veel tijd gestopt in het formuleren van het standpunt inzake de energie transitie. Dit standpunt is terug te vinden op de website van de VWGA.
 
In het proces van het verzamelen van informatie zijn we ook in contact gekomen met de gemeente.  Op uitnodiging van de gemeente is een afvaardiging de werkgroep aangeschoven bij een klankbordgroep (KBG).
Amsterdam wil graag 17 windturbines plaatsen binnen de gemeente grenzen. Daarvoor moet veel onderzoek gedaan worden naar de locaties en de gevolgen. In dat proces heeft de gemeente meerdere klankbordgroepen opgericht. Een van die groepen spits zich toe op ‘natuur’.
 
Locale (natuur)organisaties en bewoners konden zich daarvoor aanmelden. Uit die aanmeldingen koos de gemeente een ruime selectie mensen. Deze kregen in de KBG de kans om met een expertgroep te praten. Deze expertgroep zou dan uiteindelijk een rapport met advies opstellen boor de gemeenteraad.
 
Tijdens de gesprekken van de KBG werden al snel veel gemeenschappelijke ideeën en stellingen ontdekt. En gaande weg werd het idee gevormd om alles in een eigen document te formuleren. Met toestemming van de gemeente heeft de KBG zelf een advies geschreven dat samen met het advies van de experts naar de gemeenteraad wordt gestuurd. Twee documenten dus! Dit mag gezien worden als een uniek. Alle deelnemers zijn erg tevreden dat de KBG-stem dus zeer hoogst waarschijnlijk wel gehoord gaat worden!

Pdf: Randvoorwaarden Advies Klankbordgroep Natuur en Landschap

Dit bericht is geplaatst in bescherming, wetenswaardig. Bookmark de permalink.