Liefde, lente en kleur door Gerda de Bruijn

De wisselbokaal voor de Mooiste VWGA Foto van het Jaar gaat naar de
Pimpelmees met jong én lisdodde van Gerda de Bruijn.

Dit jaar werd voor het eerst een wisseltrofee uitgereikt. Hiermee wordt de grote eer benadrukt, die je toekomt met het winnen van deze prijs voor de Mooiste VWGA Foto van het Jaar.

Bijzondere soorten, bizarre situaties, coronaplaatjes
21 Inzendingen kregen we binnen. Op 5 februari 2022 kwam de fotojury bijeen. Gezamenlijk bekeken we alle ingezonden foto’s voor een eerste selectie.We zagen bijzondere soorten, bizarre situaties, coronaplaatjes, Amsterdam en lazen interessante beschrijvingen. Wat we zagen waren sowieso eenentwintig bijzondere ervaringen voor de fotograaf zelf.

Zeven foto’s sprongen eruit. Niet alleen mooi, maar super. Prachtige beelden, fantastisch zichtbare details, technisch piekgaaf, compleet gespreide vleugels, mooi verhalen, sneeuw, lente en symbolen voor het Nederlandse landschap. Maar we móesten kiezen.
Op twee foto’s zagen we – behalve al het bovenstaande – ook contact en vreugde.

Niet de winnaar, maar een zeer eervolle vermelding gaat naar William Price. Een foto met een feestelijke kring van Wilde Zwanen en op het hoekje een Dodaars. Genomen in de sneeuw in de Amsterdamse Waterleidingduinen 13 feb 2021.

Uiteindelijk kozen we voor liefde, lente en kleur. Deze foto vertelt een verhaal. Over zorgzaamheid. Over de natuur. De ouder zorgt niet voor zichzelf maar wel voor het jong. Kijk toch naar die veren! Dit gaat over contact en zorgzaamheid.

De wisselbokaal voor de Mooiste VWGA Foto van het Jaar gaat daarom naar de
Pimpelmees met jong én lisdodde van Gerda de Bruijn.

Linda Molenaar, Shree Regmi en Janneke Vorst

  • Wilde Zwanen – William Price
  • Smienten – Theo van Lent
  • Houtsnip – Edial Dekker
  • Pimpelmeesjes – Gerda de Bruijn
  • Blauwe Reiger – Rob Baars
  • Ooievaar – Guido Klerk
  • Middelste Bonte Specht – Hans van de Raapkamp

Dit bericht is geplaatst in diversen. Bookmark de permalink.