Euro Birdwatch 2017

Overvliegende Aalscholvers Diemerpark

Overvliegende Aalscholvers Diemerpark

Op zaterdag 30 september neemt de vwg Amsterdam samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch. In meer dan 35 landen in heel Europa wordt er op hetzelfde moment vogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten. De vwg Amsterdam staat vanaf 7:15 bij telpost Diemerpark. De telpost ligt op de heuvel in het Diemerpark tegenover ingang Diemerparklaan.

Dit jaar verzamelt de Slowaakse partnerorganisatie van Vogelbescherming alle gegevens voor heel Europa. Vogelbescherming Nederland maakt op zaterdagavond de top 10 bekend.

Het najaar is dé tijd van het jaar om een recordaantal vogels te zien. Veel vogels die bij ons hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land. Vorig jaar werden in Nederland tijdens de BirdWatch 552.455 vogels geteld, 199 soorten in totaal.

Voor vogelaars en natuurliefhebbers is dit het moment om naar buiten te gaan, de vogels te zien én te tellen. Op ruim 150 locaties verspreid over heel Nederland worden op 30 september vogels geteld in het kader van Eurobirdwatch, zo ook in het Diemerpark. We tellen in elk geval door tot het middaguur. Bij sterke sterk wordt de hele dag geteld.

Dit bericht is geplaatst in diversen. Bookmark de permalink.